Informatie

Historie

Ze zijn met velen,oud , aaibaar en brullen niet. De Gouden Leeuwen van Nederland zijn gemoedelijk, je komt ze overal tegen, maar ze zitten elkaar niet in de weg. De Gouden Leeuwen, waarvan er veel al in de eerste helft van de vorige eeuw actief waren, zijn van oorsprong meestal gelegen aan een kruising van wegen.  Met een leeuw heeft het in eerste instantie niets te maken. Naar verluid is de naam "de Gouden Leeuw" overgewaaid vanuit Frankrijk. Voordat herbergen voor financieel armlastige reizigers betaalbaar werden, sliep men 's nachts in boerderijen, gewoon in het hooi. De opmaat naar vooruitgang en comfort werd het bieden van een echt bed. Dat werd aangekondigd met de mededeling "au lit on dort", letterlijk "men slaapt in bed". Als het in het Frans wordt uitgesproken, klinkt "au lit on dort" precies hetzelfde als "au lion d'or": in de gouden leeuw. Volgens officiële bron zijn er meer dan 70 in Nederland. Sinds 1834 is "de Gouden Leeuw"  een begrip in Lexmond en de omgeving. Vanaf begin 20e eeuw werd een deel van het pand gebruikt als fabriek voor koolzuurhoudende limonade. Deze productie ging door tot 1970   

Café

Ons gezellige café is al jaren een centrale plaats in ons dorp. Oud en jong loopt hier binnen voor een praatje en een pilsje. Heineken bier is ons bier. Een heerlijk klassiek bier, passend bij de uitstraling van ons café. Een biljarttafel ontbreekt uiteraard niet bij ons. U bent van harte welkom om bij ons een balletje te stoten.  Wij zijn aangesloten bij de federatie "Lek en Giessen". Onze vereniging bestaat uit drie teams die van september tot april hun vaste speelavonden op maandag en donderdag hebben. Naast deze competitie wordt er jaarlijks gestreden tegen bevriende teams uit de directe omgeving. Deze avonden zijn druk bezocht en gezelligheid is dan uiteraard nog belangrijker dan resultaat.

Vast op onze agenda staan ook de Klaverjasavonden een aantal dagen voor de Kerst en voor de Pasen. Als men hieraan mee wilt doen moet je op tijd zijn met inschrijven want de belangstelling hiervoor is altijd zeer groot.

Er is bij ons uiteraard ook de mogelijkheid om te eten. Hier enkele gerechten van onze kaart.

       

       . Tournedos

       . Schnitsel  

       . Cordon bleu

       . Wokpannetje

       .  Eisbein

       . Geserveerd met frites / gebakken aardappelen/ groenten en salade.        . Stokbrood kruidenboter

       . Diverse belegde stokbroodjes  

       . Diverse belegde broodjes

       . Diverse snacks

       . Saté van de haas

 

Ook voor de organisatie van uw feesten en of diners bent u bij ons aan het goede adres. Een diner in besloten kring kunnen wij organiseren vanaf 12 personen. Onze voorkeur gaat dan wel uit naar de zondag. Diverse High Tea arrangement, brunch of uitgebreid diner? Het behoort bij ons allemaal tot de mogelijkheden. Bij speciale wensen denken wij uiteraard graag met u mee. Elk feest hoort te zijn zoals de klant het wilt hebben, dus bij ons is niets te gek en alles mogelijk. Naast de organisatie van uw complete feest kunnen wij ook diverse buffetten en/of leuke afsluiting van uw feest verzorgen. U moet dan denken aan een stamppottenbuffet, menubuffet, Italiaans buffet etc..  Als afsluiting van uw feest een "broodje sluit"  of puntzak friet is altijd weer een groot succes. Geheel vrijblijvend bespreken we graag met u de mogelijkheden die wij te bieden hebben om van uw feest een onvergetelijke te maken.

 

Vriendinnendag

 

 

Woont u in de buurt van Utrecht? En zin om met vriendinnen wat leuks te doen of een vriendin verrassen?

Kies dan voor een gezellig high tea arrangement.

 

                  Copyright Gouden Leeuw Lexmond